OKULUMUZ

TARİHÇE

Milli Eğitim Bakanlığına üst düzey yönetici yetiştirmek üzere daha önce merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal tarafından temelleri atılan Milli Eğitim Akademisi’ne ait bina, arazi ve tesisler İçişleri Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında düzenlenen protokol ile Polis Akademisi Başkanlığı’na devredilmiştir.

Türk Polis Teşkilatına Polis Memuru yetiştirmek amacı ile Polis Akademisi Başkanlığına bağlı Polis Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü olarak Ankara Polis Meslek Yüksekokulu adıyla 14.05.2011 gün ve 27934 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 2011/1764 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile kurulmuştur.

Ankara Polis Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü adı 14.10.2011 tarihli Bakanlar Kurulu kararı ile Elmadağ Polis Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü olarak değiştirilerek Resmi Gazetede yayımlanmıştır.

Bakanlık Makamının 30/07/2015 tarihli Olurları ile Elmadağ Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürlüğü 'ne  dönüştürülen okulumuz, 26.04.2018 tarihli Bakanlık Onayına istinaden Elmadağ Şehit Mustafa BÜYÜKPOYRAZ Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürlüğü adı ile hizmete devam etmektedir.